nedelja, 07. december 2014

Kaikoura, Picton, Wellington

Kljub nekoliko neposrečenim prvim stikom sem se odločil še enkrat narediti postanek v Kaikouri. Tamkajšnja obala je res lepa, zaradi strmega padca globine (kakšen kilometer od obale je morje globoko že več kot 1000 metrov!) pa ja odlično bivališče številnim živalim. Že kratek sprehod je dovolj, da vidiš vsaj nekaj živali od blizu. Tokrat sva se iz oči v oči gledala s tjulnom.

Zvečer sem prispel v Picton in za zadnji večer na južnem otoku užival v pudingu s sladoledom in večernim namakanjem v čebru vroče vode (tam kjer je več konkurence se hostli trudijo na različne načine privabiti goste). Mimogrede, lani so v Argentini za prvo adventno nedeljo v cerkvi prižgali ventilatorje (začetek poletja), tukaj pa so pred mašo ljudi obvestili, da cerkev po izračunih seizmologov ni potresno varna in naj vsak sam presodi ali želi ostati v njej. :-)


Trenutno se oglašam že iz Wellingtona, z druge strani preliva. Danes sem vožnjo s trajektom izkoristil za nadoknadit nekaj spanca. Ker je tudi vreme bolj kislo, je kot nalašč za obisk muzeja Te Papa. Brezplačno vstopnino bom verjetno pokril s parkirnino, a naj jim bo, vsaj do interneta sem prišel. :-)

Ni komentarjev: