nedelja, 14. december 2014

Čudno lepo (spet doma)

Nova Zelandija je resnično daleč, verjetno iz Slovenije najbolj oddaljena dopustniška dežela. Od odhoda iz hostla pa do prihoda v Ljubljano je (podobno, kot na poti tja) minilo kar 40 ur, od tega je let Auckland-Guanghzou trajal 11,5 ur, Guanghzou-Pariz pa okoli 13 ur! Toliko ur utesnjenega sedenja na letalu je enostavno utrujajoče za vsakega. Zlasti vlekel se mi je prvi let, ko mi nikakor ni šlo za spat. Na srečo je vsaj 6 ur čakanja na kitajskem letališču v družbi holandskega para hitro minilo.


Pogled med vožnjo po Sloveniji me je presenetil. Vse se mi je zdelo nekam nenavadno, presenetljivo svetlo za ta čas. Težko opisat. Mogoče občutek nekoga, ki živi in čuti z deželo, a se mu je v kratkem času, kar ga ni bilo, brez obotavljanja spremenila, prestopila v nov letni čas. Čudno lepo. :)

Ja, lepo je it po svetu, a lepo se je tudi vrnit. Tega sem se zavedal že pred odhodom. Konec koncev je fino imet en kotiček, kjer se lahko umiriš, počutiš domače, deliš doživetja z bližnjimi. Se pa vsekakor splača tu in tam zapustit udobje doma - potovanja ti dajo drugačen pogled, nekatere samoumevne stvari začneš spet cenit. Nedvomno se bom tudi naslednje leto namenil odkrivati nepoznane kotičke naše domovine.

Ni komentarjev: