torek, 18. november 2014

Kia ora!

Kia ora, pozdrav iz Nove Zelandije!

Na letalu je v sosednji vrsti sedelo 6 Maorov (3 ženske, 3 moški), ki so na Kitajskem 2 tedna predstavljali svojo deželo z haka plesnimi nastopi. Med množico Kitajcev in očitnimi bledoličnimi turisti jih res ni bilo težko prepoznati. Že takoj so me navdušili s prijaznostjo, z enim izmed njih pa sem se sredi noči med raztegovanjem nog zapletel v prijeten pogovor.

Kitajci so se izkazali in nas zgodaj zjutraj uspešno prepeljali na cilj. Juhej, tudi prtljaga je uspešno prispela! Po dokaj natančnem pregledu dokumentov, vprašanjih o namenu obiska in preverjanju vsebine prtljage (razumljivo si ne želijo vnosa tujih rastlin, semen, živali) brez težav najdem prevoz v Auckland.

Po namestitvi v hostlu je sledil počitek, potem pa krajše raziskovanje mesta. Sprehodil sem se do zelo lepo urejenega univerzitetnega kampusa, čez bližnji park in do prepoznavnega simbola mesta, najvišje stavbe na južni polobli - stolpa Sky Tower. Z vrha je res lep razgled na okolico, steklena okna v tleh pa dodatno popestrijo izkušnjo. Komur je občutek "lebdenja" premalo, ima na voljo bungee jumping in sky walk - sprehod po zunanjem obroču stolpa, na višini 192 metrov. Slednji me je malo zamikal, a sem si potem raje privoščil okusno kosilo. Še postanek v bližnji katedrali, ki ob vseh stolpnicah izgleda prav majhna, in za prvi dan je bilo dovolj, še posebej ker so me šwlni nekoliko zažululi.

Ni komentarjev: