sobota, 22. november 2014

Cape Reinga, prvi sopotniki, prenočišče

Sobota je bila nekaj posebnega.

Zgodaj zjutraj sem se v družbi simpatične Švedinje odpravil na skrajni sever Nove Zelandije. Pogled na zlivanje Tasmanskega morja in Tihega oceana pri znamenitem svetilniku Cape Reinga je res nekaj posebnega. Nekoliko kilometrov proti jugu sem deklino zapeljal do bližnjih peščenih sipin na sand board. Seveda sem izkoristil priložnost za nekaj zanimivih fotografij.

Izkušnja vožnje je bila precej boljša kot prvi dan. Malo sem se navadil na avto, pa tudi cesta H1 je očitno precej boljša kot H12, tako da sem lahko celo malo gledal okoli. A ne preveč, še vedno je bilo veliko ozkih mostov in grdih lukenj. Pri nas so ceste res bolj slabe, a dokaj enakomerno in večinoma veš kaj pričakovat, tukaj pa lahko sredi lepe ceste pri visoki hitrosti kar naenkrat naletiš na luknjo za si zobe pobit in uničit amortizerje.

Po vrnitvi v Paihio sem razmišljal, da bi v tem kraju prespal še eno noč, a so bili praktično vsi hostli zasedeni zaradi vikenda in neke prireditve, zato sem se v iskanju prenočišča odpeljal proti jugu. Po poti sem naredil dobro delo in štoparje iz Francije zapeljal nekaj kilometrov. Blizu mesta Whangarei sem nekoliko zgrešil odcep za kamp in prispel do plaže Bream Bay. Za napotke sem se obrnil na bližnjo skupino mladih, ki so se izkazali za lokalne reševalce iz vode. Ko sem jim opisal situacijo in da iščem zgolj prostor za parkirat in prespat v avtu, so mi prijazno odstopili prostor ob hišici, pokazali stranišče, tuš in ponudili pijačo. Ponudbo sem s hvaleznostjo sprejel, se šel na kratko sprehodit po peščeni plaži, nato pa preizkusil kako se avto obnese kot prenočišče.


2 komentarja:

Ana Vidic pravi ...

Ojoj! Kako je bilo spanje v avtu??
Uživaj še naprej!

jAKOB pravi ...

avto se je kot prenočišče presenetljivo dobro obnesel. sem bil pa vseeno mogoče malo manj naspan.

drugače pa ni bilo ojoj. v dnevu sem res užival. prostor za parkiranje sm našel hitro, kakšno noč prespati v avtu pa je bil načrt že od začetka.