torek, 20. september 2011

Praga, dan 3

Po zajtrku sva morala izpraznit sobo, a na srečo v hostlu lahko pustiš prtljago, tako da sva lahko še cel dan neobremenjena hodila okoli.

Dve dobri določitvi: ogled mesta iz mestnega stolpa (lep razgled nad mestom, ujela sva tudi trobentača, ki vsako polno uro zaigra na tri strani neba) in preizkus mestnega transporta (tramvaj, vse tri metro linije). Tako sva videla še nekoliko bolj odmaknjene zanimivosti mesta. No, Plešočo hišo sva našla bolj po nesreči, ko sva izstopila na napačni tramvaj postaji. Razočarana sva bila edino nad dejstvom, da so naju na turističnih informacijah debelo gledali, ko sva vprašala, kje se nahaja Plečnikova cerkev Najsvetejšega srca (po nekaterih značilnostih spominja na cerkev v Šiški), ko pa sva prišla do nje, sva ugotovila, da je zaprta.


Proti večeru je po treh dneh na mesto posijalo sonce. Kot nalašč, ko se odpravljaš domov! Grr!

Tudi tokrat je bilo na vlaku pestro. Najprej sva se usedla v napačen vagon vlakovne kompozicije in se skoraj zbudila v Budimpešti. Nasvet: vedno se pozanimaj pri sprevodniku o predvideni poti. Le-ti namreč sploh ne gledajo karte in najbrž lahko prevoziš pol Evrope s karto do prvega mesta v tujini. Od Dunaja do Ljubljane pa sva imela prijetno družbo sonarodnjakinje, tako da smo skoraj vso pot klepetali.

Ni komentarjev: