četrtek, 13. avgust 2009

Irska 2009

Lep pozdrav iz Dublina! Pa sem le prišel do interneta, čeprav sem moral plačati in čeprav manjkajo strešice1.

Včeraj smo prileteli na otok in zadihali irski zrak. Ne vem če je samo psiha, ampak meni je dejansko lepo dišal. Tekoči trak na letališčih je zakon! Irska ima dvojezične napise (angleško in gaelsko). Kupili smo vozovnice za avtobus in se zapeljali do centra, kjer nas je navdušila 120m visoka špica (Spire, domačini ji pravijo Spike), ki sicer ni nič posebnega, izgleda pa lepo. Gremo dve ulici naprej in najdemo naš hostel. Prvi vtis je spodbuden, v sobi pa samo raztovorimo prtljago in se odločimo za sprehod po mestu. Pristanemo v znamenitem predelu Temple Bar2 v istoimenskem pubu Temple Bar, kjer na veliko (patriotsko) točijo irski Guinness. Navdušenci nad to pijačo mi oprostite, ma meni je res zanič.


Po krepčilnem spancu in samopostrežnem zajtrku v hostlu, izvemo za brezplačno turo po mestu, kar seveda izkoristimo in se par ur sprehajamo po mestu ter poslušamo zanimivo predstavitev mesta in zgodovine ter smešne anekdote. Vodič, pol Irec pol Nemec, je bil res pojava, da si se mu moral nasmejat. Dublin je drugače dokaj majhno mesto in bo večini najbrž dovolj dan ali dva za ogled. Je zanimivo, a odkrito povedano nič posebnega. Za kosilo si privoščimo kitajsko allyoucaneat(andtakeaway:)), potem pa šibamo čez mesto v muzej/tovarno Guinnessa. Zanimivo, za videt, z zastonj pijačo. Spet njihovo zanič pivo. Na srečo se da s kuponom dobit tudi soft drink in sem bil pač alien s sokom v roki. Vsaj žejen nisem bil. Nazaj v hostel, skuhamo pašto za večerjo.


Jutri nas čaka prevzem avta v rent-a-car. Držite pesti, da dobimo sposoben avto, da ne bojo komplicirali in nabijali cene.

1 strešice dodane po vrnitvi v Slovenijo
2 bar kot pregrada (nekaj v zvezi z reko Liffey), ne kot lokal

3 komentarji:

mavrični pravi ...

ja, sliš se fino, kdaj se bo dal pa še kj vidt? ;)

na primorca sm ti poslala link, k sta šla moja kolegica pa kolega gor, res slabe (=hude) fotke :D

s kom si šu pa ti?

držim(o) pesti! ;)

jAKOB pravi ...

slike bom najverjetneje dodal sele ko pridem domov.

smo pa v lastni reziji in sprotnem improviziranju. vec v naslednjih prispevkih.

jAKOB pravi ...

no, pa ste le dočakali slike... :)