petek, 21. november 2008

Divjina

Madagaskar je dokaj varen otok. Večine afriških divjih živali (levi, tigri, sloni...) ni, kače niso smrtno nevarne, od pajkov pa le črna vdova. Bati bi se morali torej kvečjemu le ljudi. Pa še glede tega je odsvetovano edino nočno sprehajanje naokoli. Noč ima pač svojo moč.

Zgornjo trditev o varnosti sem lahko preveril sam na svoji koži, ko sem se, nekje kmalu po začetku hoje, odpovedal nekoliko težjemu pohodu in kakšnih 6 ur preživel čisto sam sredi nikjer. Nekje tukaj. No, v resnici tudi na tem območju živi veliko ljudi. Na prvi pogled le goščava, a dober pogled razkrije na stotine skritih kolibic, razpršenih vsenaokrog. To zna biti še posebej zanimivo, ko se sredi poti ustaviš, umakneš za grm na opravljanje potrebe, potem pa 15m stran opaziš hišico in čokoladne malgaše. Kot bi prišel opravljati potrebo na njihovo dvorišče. =)

Moj dan v samoti je bil zelo zanimiv. Najprej sem se spustil do reke, opral od blata zamazane sandale in noge namakal v vodi. Čez bližnji most je vsake toliko nekdo prišel, najprej z začudenjem pogledal, nato pa so se mu usta raztegnila v nasmeh do ušes. Kako tudi ne - si predstavljate, da bi nekje na Kozjanskem ob potoku zagledali črnca, kako namaka noge v potok? =D Kasneje sem se malo sprehodil po poti, preostanek časa pa izkoristil za razmišljanje, uživanje v miru in spanje pod drevesom. Luštno je blo.

Ni komentarjev: